Tocopherol

Tocopherol nebo vitamin E je vitamin rozpustný v tucích. Je to přirozeně se vyskytující antioxidant, který lze izolovat z rostlinného oleje.
Izolovaný tocopherol je viskózní olej, který má žlutou až hnědo-červenou barvu. V kosmetických přípravcích pro péči o pokožku se vitamin E používá jako antioxodačné činidlo. Tocopherol chrání buněčné membrány před poškozením volnými radikály kyslíku. Může zabránit předčasnému stárnutí pokožky, které je vyvoláno UV zářením a peroxidací lipidů.

Používáním stránek www.tuliatuli.cz/ souhlasíte s používáním cookies, pomocí kterých vylepšujeme naše služby.