Bambucké máslo
Bambucké máslo je tuk, který byl extrahován z ořechů stromu Shea (Vitellaria paradoxa). Má šedobílou nebo slonovinově bílou barvu a krémovou konzistenci, která je snadno roztíratelná na pokožce. Většina bambuckého másla pochází ze stromů v západní Africe.

Olivový olej
Olivový olej je rostlinný olej, který se získává z plodů Olea Europaea, tradičního stromu pěstovaného v středomořské oblasti. Má vynikající změkčovací vlastnosti, které jsou oceňovány ve všech typech kosmetických výrobků. Používá se jako nosný olej, roztok na péči o vlasy a v přípravcích, které nabízejí kondicionačním efekt.

Kokosový olej
Kokosový olej má výborné hydratační vlastnosti, pokožku upokojuje a podporuje její přirozenou pružnost. Obsahuje mastné kyseliny jako kyselinu kaprylovou a kyselinu laurovou, které udržují pokožku čistou a zdravou.

Panthenol
Též nazývaný Provitamín B5 či Dexpanthenol je biologickým prekurzorem vitamínu B5 (kyselina D-pantothenová). Po absorpci pokožkou se Provitamín B5 metabolicky přeměňuje na vitamín B5, který má přirozené hydratační, zklidňující, hojivé a regenerační vlastnosti. Udržuje pokožku jemnou, hladkou a zdravou.

Sůl z Mrtvého moře
Minerální kompozice soli z Mrtvého moře se výrazně liší od konvenční mořské soli. Podzemní prameny poskytují Mrtvému moři množství stopových minerálů. V porovnání se Středozemním mořem (3,8 %) je v Mrtvém moři obsah minerálů a solí okolo 30%. Sůl z Mrtvého moře se právě proto používá jako terapeutická a léčebná síla v medicíně a při péči o pokožku a tělo.

Phytokeratin
Phytokeratín se vyrábí enzymatickou hydrolýzou proteinů z pšenice, sóji a kukuřice. Hydrolyzované proteiny patří do skupiny klíčových živin, které jsou často označovány jako přírodní zvlhčovací faktor. Pokožka při používání hydrolyzovaných rostlinných proteinů zůstává hydratovaná a zdravá.

Aloe vera
Aloe vera je v kosmetice běžně používaný výtažek z rostliny Aloe barbadensis. Pro pokožku je dobrý kvůli jeho chemickému složení. Je složen z hydratačních polysacharidů. Tyto polysacharidy jsou hygroskopické, to znamená že přitahují vodu a vytvářejí vlhkou vrstvu na pokožce.

Glycerín
Též známý jako glycerol je jednoduchý hydroskopický viskózní polyol sladké chuti, v systematickém názvosloví propan-1,2,3-triol. Glycerin používaný v naší kosmetice je čistě rostlinného původu, vyrábí se hydrolýzou z certifikovaných organických rostlinných olejů, přičemž při jeho výrobě nebyl použit palmový olej.

BIO včelí vosk
Z chemického hlediska je vosk ve vodě nerozpustná čili hydrofobní přírodní látka, tj. lipid. Chemicky se liší od tuků a olejů svou jednoduchou strukturou. Včelí vosk je takzvaný monoester, zatímco tuky a oleje se nazývají triestery. Včelí vosk se skládá z esterů mastných kyselin, voskových alkoholů, kyseliny cerotové, kyseliny melisinové a parafínových uhlovodíků. Estery kyseliny cerotové jsou zodpovědné za emulgační vlastnosti včelího vosku.

Cetearyl alkohol
Cetearyl alkohol je mastný alkohol v bílé voskovité formě. Je to přísada do kosmetiky, která sestává ze směsi cetylových a stearyl alkoholů. Tyto alkoholy se získávají z mastných kyselin, které se vyskytují v rostlinách, jako je kokosový a palmový olej. V kosmetických přípravcích se používá jako stabilizátor a pro vytvoření emulze mezi vodou a olejem.

Oleát draselný
Oleát draselný je přírodní povrchově aktivní látka, jejíž hlavní funkcí je snižování povrchového napětí vody, čímž napomáhá odstraňování mastnoty a nečistot z pokožky. Oleát draselný je odvozen se slunečnicového oleje a to jeho saponifikací hydroxidem draselným.

Kyselina mléčná
Kyselina mléčná je přírodní organická látka- alfa-hydroxylová kyselina, která je přirozeně produkována v procesu bakteriální fermentace, například mléčné fermentace. Jelikož kyselina mléčná podporuje vylučování starých povrchových buněk kůže, často se používá jako exfoliant a ve výrobcích proti vráskám.

Kyselina stearová
Kyselina stearová je mastná kyselina, která se přirozeně vyskytuje v rostlinných a živočišných tucích. Používá se v různých kosmetických prostředcích a výrobcích osobní péče jako povrchově aktivní látka, emulgátor a zahušťovadlo.

Kokosát draselný
Kokosát draselný je jemná, přírodní povrchově aktivní látka, která po smíchání s vodou odstraňuje nečistoty a mastnotu z povrchu kůže. Je vhodný pro všechny typy pokožky, má antiseptické a antioxidační vlastnosti a podporuje hydrataci pokožky.

Laurylbetain
Laurylbetain je amfoterní povrchově aktivní látka odvozená z kyseliny laurové a betainu, které jsou extrahované ze zeleniny. Je to viskózní transparentní nebo bledě žlutá kapalina, která je částečně rozpustná ve vodě a v oleji. Laurylbetaín pomáhá při tvorbě bohaté pěny, která je následně stabilnější, jemnější a krémovitejší.

Decylglukozid
Je to polyglukozid získaný z obnovitelných rostlinných surovin. Decylglukozid je vyroben reakcí glukózy s rostlinným mastným alkoholom- dekanolom. Decylglukozid působí jako přírodní neiontová povrchově aktivní látka, která se používá jako čisticí pěnivé činidlo.

Xanthanová guma
Xantanová guma je přírodní polysacharid odvozený z glukózy či sacharózy. Používá se jako pojivo, emulzní stabilizátor, emulgační surfaktant, také jako činidlo zvyšující viskozitu v kosmetických výrobcích a výrobcích osobní hygieny.

Chlorid sodný
Chlorid sodný (NaCl) je přírodní anorganická sloučenina běžněji známá jako kuchyňská sůl. V kosmetických výrobcích se používá jako prostředek v péči o ústní dutinu, ochucovadlo, činidlo zvyšující viskozitu a v některých případech jako zahušťovadlo.

Tocopherol
Tocopherol nebo vitamin E je vitamin rozpustný v tucích. Je to přirozeně se vyskytující antioxidant, který lze izolovat z rostlinného oleje.

Kyselina benzoová
Kyselina benzoová je nejjednodušší aromatická karboxylová kyselina. Je to bezbarvá krystalická pevná látka, která se přirozeně vyskytuje především v přírodních silicích.

Citrát draselný
Citrát draselný je draselná sůl kyseliny citrónové. V kosmetických přípravcích a přípravcích na osobní hygienu slouží jako tlumivé činidlo, chelatační činidlo a prostředek pro úpravu pH.

Fenoxyetanol
Fenoxyetanol, též známý jako etylenglykolmonofenyléter, je glykoléter a baktericid, který se primárně používá jako konzervační prostředek v kosmetických výrobcích.

Draselné soli mastných kyselin palmojádrového oleje
Draselné soli mastných kyselin palmojádrového oleje se používají v přírodní kosmetice jako jemná povrchově aktivní látka, která zvyšuje viskozitu a vytváří bohatou jemnou pěnu. Tato ingredience je čistě rostlinného původu, je biologicky odbouratelná.

Benzylalkohol
Benzylalkohol je organický aromatický alkohol, který se vyskytuje přirozeně v některých druzích ovoce, v rostlinách a esenciálních olejích. V přírodní kosmetice se používá jako konzervační látka, přičemž patří mezi nejméně senzibilizující konzervační látky. Rovněž má také výborná antiseptické a antibakteriální vlastnosti.

Kyselina palmového jádra
Kyselina palmového jádra je směs mastných kyselin odvozených od palmového oleje. Používá se jako čistící prostředek a emulgátor. Je to jemná, přírodní látka, která je vhodná pro všechny typy pokožky. Je biologicky odbouratelná, nevyvolává žádné alergické ani imunotoxické reakce.

Kyselina dehydrooctová
Kyselina dehydrooctová je organická sloučenina (cyklický keton), která je svými vlastnostmi vhodná na použití v přírodní kosmetice.

Kyselina citrónová
Kyselina citronová je hydroxilová kyselina, která se přirozeně vyskytuje v různých druzích ovoce a zeleniny, jako je například citron, limetka, mandarinka a ostružiny. Je to bílá krystalická látka, kterou je také možné vyrobit fermentací roztoku cukru.

Emulgační vosk
Emulgační vosk je směs přírodných emulsifikátorů Cetearyl alkohol a polysorbát 60. Jsou emulgátory rostlinného původu z přirodzene se vyskytujících tuků a esterů.

Plantaserve P
Plantaserve P je jedinečný konzervační přísada, která neobsahuje paraben a formaldehyd. Základní složkou je fenoxyethanol, pomocnými složkami jsou přírodní konzervační látky Caprylyl Glycol a Propylene Glycol. Plantaserve P poskytuje účinnou ochranu proti bakteriím a kvasinkám.

Používáním stránek www.tuliatuli.cz/ souhlasíte s používáním cookies, pomocí kterých vylepšujeme naše služby.