Chlorid sodný

Chlorid sodný (NaCl) je přírodní anorganická sloučenina běžněji známá jako kuchyňská sůl. V kosmetických výrobcích se používá jako prostředek v péči o ústní dutinu, ochucovadlo, činidlo zvyšující viskozitu a v některých případech jako zahušťovadlo. Využívá se jako složka v přípravcích pro ústní hygienu (kvůli své schopnosti leštit zuby a snižovat perorální zápach), v šamponech, vůních, v přípravcích pro péči o pokožku, vlasy, nehty, v čistících kosmetických přípravcích, v produktech na opalování, v dekorativní kosmetice a v produktech do koupele.

V šamponech je chlorid sodný výborným pomocníkem při léčbě mastné pokožky, lupů a psoriázy (lupénky). Sůl napomáhá absorbovat nadbytečné množství mazu na pokožce hlavy, uvolňuje tím vlasové folikuly a zastavuje tvorbu kožního mazu. V důsledku toho snižuje zánět, který je spojený s lupy a psoriázou na pokožce hlavy.

Používáním stránek www.tuliatuli.cz/ souhlasíte s používáním cookies, pomocí kterých vylepšujeme naše služby.