Glycerín

Též známý jako glycerol je jednoduchý hydroskopický viskózní polyol sladké chuti, v systematickém názvosloví propan-1,2,3-triol. Glycerín používaný v naší kosmetice je čistě rostlinného původu, vyrábí se hydrolýzou z certifikovaných organických rostlinných olejů, přičemž při jeho výrobě nebyl použit palmový olej.

Glycerín se používá jako lubrikant a zvlhčovadlo v různých kosmetických výrobcích Ťuli a Ťuli. Zjednodušeně řečeno, glycerin přitahuje vodu k pokožce a pomáhá pokožce cítit se hladší a měkčí. Tím napomáhá udržovat rovnováhu vody v pokožce na mezibuněčné úrovni, a tak působí jako prevence proti suché pokožce. Vaše pokožka bude nejen hydratovaná, ale také měkká a vláčná na dotek.
Glycerín navíc pomáhá kožním buňkám ve správném růstu a vývoji. Glycerín funguje jako signální molekula, která přímým působením pomáhá po dobu čtyř běžných stádií vývoje ke správnému růstu kožní buňky. V nekonečném cyklu produkce kožních buněk se nejmladší buňky pohybují z nejhlubší vrstvy směrem do vrchních vrstev kůže. Po reprodukčním cyklu se kožní buňky nakonec stávají zralými povrchovými buňkami a tvoří ochrannou bariéru kůže.
Při nedostatku glycerinu kožní buňky nedorůstají správně a jsou jednou z příčin hyperproliferativní, hrubší pokožky. Glycerín pomáhá lidem s kožními chorobami, jako je psoriáza (lupénka) a nemelanomová rakovina kůže, které jsou výsledkem abnormální proliferace a dozrávání kožních buněk. Glycerín rovněž napomáhá rychlejšímu hojení ran.

Používáním stránek www.tuliatuli.cz/ souhlasíte s používáním cookies, pomocí kterých vylepšujeme naše služby.