Kyselina stearová

Kyselina stearová je mastná kyselina, která se přirozeně vyskytuje v rostlinných a živočišných tucích. Používá se v různých kosmetických prostředcích a výrobcích osobní péče jako povrchově aktivní látka, emulgátor a zahušťovadlo.
Kyselina stearová je nasycená mastná kyselina s dlouhým 18-uhlíkovým základním řetězcem a je hlavní složkou kakaového másla a bambuckého másla.
Na pokožce a vlasech vytváří tenkou ochrannou vrstvu, která pomáhá předcházet poškození volnými radikály a jinými environmentálními faktory, jako je silný mráz, vítr a slunce. Její efekt na pokožku se obzvláště projeví v přípravcích na bázi oleje a protože je to přirozeně se vyskytující mastná kyselina, kyselina stearová je vynikající kosmetická složka pro péči o vyzrálou, suchou nebo problémovou pokožku.
V naší kosmetice používáme kyselinu stearovou pouze čistě rostlinného původu.

Používáním stránek www.tuliatuli.cz/ souhlasíte s používáním cookies, pomocí kterých vylepšujeme naše služby.