Rýže černá natural 500 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: 8595016502430



Prodej ukončen

Popis produktu

Černá rýže dlouhozrnná natural má nejen nevšední barvu, ale také široké využití v kuchyni jako exotická příloha, do salátů nebo rizotta. Po uvaření nabyde krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme míchat s bílou rýží. Rýže jako taková je skvělá potravina do diety i do objemu.

Rýže se často prodává loupaná, natural rýže je neloupaná obměna. Známe cca 20 druhů rýže, ze kterých je možné vyrábět mouku, kaši, škrob, víno, ocet nebo slad. Rostlina se pěstuje na rýžových polích a sbírá se až dvakrát do roka.

    Přirozeně bezlepková

    Široké spektrum využití

    Snadná příprava

    Nebroušená a neleštěná

Složení: Rýže černá

Energetická hodnota 1 463 kJ/345 kcal

tuky: 2,2 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g sacharidy: 74,1 g z toho cukry: 0,9 g bílkoviny: 7,8 g sůl: 0,02 g


Způsob použití

Přílohy - rýži je možné využít jako přílohu ke slaným zeleninovým i masovým pokrmům, smíchejte ji s bílou rýží, černé dejte méně než bílé.

Rizoto - běžným způsobem můžete rýži smíchat se zeleninou a kořením podle potřeby, černou rýži vždy míchejte v menším poměru s bílou.

Smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje spolu se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozšlehaná vajíčka a krátce restujte, stačí už jen dochutit kořením.

Rýžový salát - Uvařenou rýži po vychladnutí smíchejte podle vašich představ, doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, opraženou cibulky se žampiony, nakonec zasypejte čerstvou petrželovou natí a zalijte zálivkou z octu, hořčice a oleje, ideálně černou rýži míchejte s bílou.

Exotická snídaně - rýži uvařte ve vodě se skořicí a zázvorem, až se voda vstřebá, po vychladnutí vmíchejte do rýže med, vanilku a nechejte odstát pět minut, potom přidejte oblíbené ovoce a ořechy a zalijte kokosovým mlékem.

Můžete použít také jako dekoraci.


Země původu

Čína.




Výrobce
Způsob použití

Přílohy - rýži je možné využít jako přílohu ke slaným zeleninovým i masovým pokrmům, smíchejte ji s bílou rýží, černé dejte méně než bílé.

Rizoto - běžným způsobem můžete rýži smíchat se zeleninou a kořením podle potřeby, černou rýži vždy míchejte v menším poměru s bílou.

Smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje spolu se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozšlehaná vajíčka a krátce restujte, stačí už jen dochutit kořením.

Rýžový salát - Uvařenou rýži po vychladnutí smíchejte podle vašich představ, doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, opraženou cibulky se žampiony, nakonec zasypejte čerstvou petrželovou natí a zalijte zálivkou z octu, hořčice a oleje, ideálně černou rýži míchejte s bílou.

Exotická snídaně - rýži uvařte ve vodě se skořicí a zázvorem, až se voda vstřebá, po vychladnutí vmíchejte do rýže med, vanilku a nechejte odstát pět minut, potom přidejte oblíbené ovoce a ořechy a zalijte kokosovým mlékem.

Můžete použít také jako dekoraci.

Seznam alergenů
Seznam alergenů, které mohou u některých citlivých jedinců vyvolat kožní alergickou reakci. Podle § 49 NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1223/2009 o kosmetických přípravcích.