Nemáte ještě účet? Registrovat
Máte vytvořen účet? Přihlásit
Zkusím se ještě přihlásit
Bez lepku, s jemnou chutí kukuřice vhodné také pro celiaky a osoby držící bezlaktózovou dietu...
Kukuřičné těstoviny jsou známy vysokým podílem živin, ale současně také nízkým obsahem tuku. Vynikají přítomností vitaminů A, B1, B3, E, ale také kyseliny listové, niacinu, minerálních látek fosforu, hořčíku, manganu, zinku, železa, mědi a stopových prvků selenu.
Výhodou je, že i když mají o něco méně bílkovin, jsou lépe stravitelné a nelepí se, drží svůj tvar a strukturu a jejich chuť kukuřice je jemná a vynikající.
Neobsahují lepek, pšenici, mléko, vejce, sóju ani cholesterol, proto jsou vhodné i pro ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou nebo bezlaktózovou dietu.
Proč jsou kukuřičné těstoviny zdravé?
Kukuřice kromě vody obsahuje uhlohydráty, proteiny, minerální látky a vlákninu, která stimuluje pohyb střev a bojuje proti zácpě.
Je známo, že kukuřice má více bílkovin než jiná čerstvá zelenina. Taktéž je bohatým zdrojem vitaminů skupiny B. Vitamin B1 má blahodárné účinky na mozek a nervový systém.
Svým složením nám kukuřice napomáhá udržovat dobrou hladinu krevního tlaku a funkci srdce. Má pozitivní vliv na krvetvorbu, okysličení buněk, na posilnění vlasů a pokožky. Konzumací kukuřice si udržujeme správnou hladinu hormonů a odbouráváme stres v organismu.
Složení: kukuřičná mouka, pitná voda.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota 1520 kJ; tuky 2,30 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,30 g; sacharidy 76 g, z toho cukry 0,60 g; vláknina 7,10g; bílkoviny 2,80 g; sůl 0,01 g.
Skladujte v suchu.
Do vroucí vody (cca 2,5l) so špetkou soli vložíme těstoviny a necháme vařit po dobu 4-6 minut. Potom scedíme, ochutíme a podáváme.
Do vroucí vody (cca 2,5l) so špetkou soli vložíme těstoviny a necháme vařit po dobu 4-6 minut. Potom scedíme, ochutíme a podáváme.
Bleskové dodání
- 11. prosinec 2023 Overený zákazník
rychlé a korektní jednání
- 25. srpen 2023 Overený zákazník
Rychlost
- 20. únor 2023 Overený zákazník