Rýže červená 500 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: 8595016502447



Prodej ukončen

Popis produktu

Červená rýže má pevnou slupku, díky niž má po uvaření křupavou konzistenci. Jde tedy o neloupanou rýži, což znamená, že zrnka nebyla zbavena slupky, ani následně broušené a leštěné. Slupka zajistí, že i při převaření či propečení si zachovává svou pevnost. Po uvaření má jemně sladkou ořechovou vůni a můžete ji s klidem uvařit i den předem. Červená rýže vydrží bez ztráty chuti nebo dobré konzistence také 2 dny po uvaření.

Složení: Rýže červená

Energetická hodnota 1 528 kJ/360 kcal, tuky: 2,5 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g sacharidy: 75 g z toho cukry: 0,1 g bílkoviny: 7,4 g sůl: 0,02 g


Způsob použití

Přílohy - rýži můžete využít jako přílohu ke slaným zeleninovým a masovým pokrmům, smíchejte ji s bílou rýží, červené dejte méně než bílé.

Rizotto . běžným způsobem můžete rýži smíchat se zeleninou a kořením podle potřeby, červenou rýži vždy míchejte v menším poměru s bílou.

Smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje spolu se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozšlehaná vajíčka a krátce restujte, stačí už pouze dochutit kořením.

Rýžový salát - uvařenou rýži po vychladnutí smíchejte podle vašich představ, doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmaženou cibulku se žampióny, nakonec zasypejte čerstvou petrželovou natí a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje, ideálně černou rýži míchejte s bílou.

Exotické snídaně - rýži uvařte ve vodě se skořicí a zázvorem, až se voda vstřebá, po vychladnutí vmíchejte do rýže med, vanilku, nechejte odstát pět minut, poté přidejte oblíbené ovoce a ořechy a zalijte kokosovým mlékem.

Můžete použít také jako dekoraci.


Země původu

Čína.




Výrobce
Způsob použití

Přílohy - rýži můžete využít jako přílohu ke slaným zeleninovým a masovým pokrmům, smíchejte ji s bílou rýží, červené dejte méně než bílé.

Rizotto . běžným způsobem můžete rýži smíchat se zeleninou a kořením podle potřeby, červenou rýži vždy míchejte v menším poměru s bílou.

Smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje spolu se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozšlehaná vajíčka a krátce restujte, stačí už pouze dochutit kořením.

Rýžový salát - uvařenou rýži po vychladnutí smíchejte podle vašich představ, doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmaženou cibulku se žampióny, nakonec zasypejte čerstvou petrželovou natí a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje, ideálně černou rýži míchejte s bílou.

Exotické snídaně - rýži uvařte ve vodě se skořicí a zázvorem, až se voda vstřebá, po vychladnutí vmíchejte do rýže med, vanilku, nechejte odstát pět minut, poté přidejte oblíbené ovoce a ořechy a zalijte kokosovým mlékem.

Můžete použít také jako dekoraci.

Seznam alergenů
Seznam alergenů, které mohou u některých citlivých jedinců vyvolat kožní alergickou reakci. Podle § 49 NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1223/2009 o kosmetických přípravcích.